Tel: +31 (0) 299 438 199

Nils heeft afscheid genomen

Vrijdagmiddag (30/04) hebben we onze Nils van Dam uitgezwaaid. Na 25 jaar was dit zijn laatste dag als baas van Chipping Inn. Met een spontane borrel op het terras werd het een mooi afscheid. Er waren veel mensen op afgekomen. Het werd ouderwets gezellig. Zie de blije foto’s! 

Nies had mooie woorden voor Nils. Namens alle leden kreeg hij een dinerbon aangeboden voor het sjieke restaurant Brut172 (twee Michelinsterren!!) in het Limburgse Reijmerstok. Dát kon hij wel waarderen. Het ga je goed, Nils.

Hoe begon het? Het was 1996. Nils was pas 15 jaar toen hij hier startte als afwashulp. Na een studie commerciële economie in Amsterdam keerde hij een paar jaar later terug. Hij leerde de horecakneepjes van Peter Bak (toen de chef-kok), Dick Dell en daarna José Gans (na elkaar de exploitanten). In 2008, twaalf en een half jaar geleden, kon hij de baas worden. Die kans greep hij aan. Met succes. En met plezier.

Hij kijkt terug op een mooie tijd. Hard werken maar ook veel lol. Ook heel fijn voor alle golfers en bezoekers. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat was dit het kloppende hart van de club. “Er is zoveel gebeurd, ik kan er wel een boek over schrijven.” Hoogtepunten waren de gezellige vrijdagavonden. Het restaurant werd dan weleens een deinend bruin café met André Hazes over de speakers. Iedereen zong mee. Ook de zonnige middagen en avonden op het terras waren een feest. “Dat zal ik wel missen natuurlijk.” De toernooien, de grapjes, de vertrouwde gezichten. De gezelligheid stond altijd voorop. Nils was de drijvende kracht, samen met zijn team.

Ja, er was ook een dieptepunt. Dat was de coronatijd. Plotseling moest zijn etablissement sluiten. De inkomsten vielen helemaal weg. Gelukkig had hij een buffertje en kreeg hij wat overheidssteun. En vanaf eind november mocht hij de ToGo-toonbank openen.

Nils heeft zin in iets nieuws. Hij gaat in de komende maanden zich oriënteren op de mogelijkheden. Hij wil zelfstandig horecaondernemer blijven, dat kon niet op De Zaanse. De verandering voelt wel apart, hij heeft er vrede mee. Daarom zet hij nu zijn zinnen op een mooie plek in Purmerend of Zaandam. Hij hoopt ons daar allemaal weer te zien. Natuurlijk nodigt hij ons straks uit voor de feestelijk opening. 

Het restaurant wordt vanaf mei geëxploiteerd door de nieuwe eigenaars van de golfbaan. Rob en zijn mensen willen het op hun manier doen. Met hun grote horeca-ervaring gaan ze uitbreiden en de boel nóg aantrekkelijker maken. Liefst met behoud van alle medewerkers. Op korte termijn wordt het terras al vergroot. Daarover binnenkort meer.


“Bedankt voor alle mooie jaren. Ik kijk er met tevredenheid op terug. Hopelijk gaan we elkaar weer ontmoeten.”

Deel dit artikel op social media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
webdesign en wordpress development

Waar bent u naar op zoek?


GolfPros-MarkMetgod

Mark Metgod (Head Pro)

Sinds 1990 heb ik als A-professional gewerkt op diverse banen, waaronder de Kennemer Golf & Country en Sluispolder. Daarnaast ben ik de afgelopen 13 jaar werkzaam als docent opleiding golfprofessionals. Waarvan de laatste 4 jaar ook als studiecoach.
Mijn werkwijze is flexibel maar doelbewust met op maat gesneden lesprogramma’s. Dankzij mijn inventiviteit en positieve instelling weet ik mensen te motiveren en enthousiasmeren.
 
Ik ben telefonisch bereikbaar op 06 54 94 44 39
GolfPros-GabyVanDenBold

Gaby van den Bold

Ik golf al vanaf zijn veertiende. Als golfleraar versta ik mijn vak: Toegewijd, professioneel met een persoonlijke benadering. “Old skool” misschien.
Na 15 jaar ervaring op golfbaan Zeewolde, 10 jaar bij Spaarnwoude en nu bij de Zaanse, stoel ik op 30 jaar ervaring.
Ik beschik over een engelengeduld en geef ieder een heldere uitleg. Ik krijg iedereen aan het golfen!
 
Ik ben telefonisch bereikbaar op 06 50 27 77 65

Geef eens een rondje weg...

met de cadeaucheque van de Zaanse!

Bestellen kan hier

Niet gevonden waar je naar zocht?