Tel: +31 (0) 299 438 199

Bedrijfsgolf in coronatijd

Tijdens de voorbereiding van het seizoen 2020 rezen in januari 2020 enkele vragen over de samenstelling van het programma bedrijfsgolf. In overleg werden enkele scenario’s besproken en werd het enthousiasme steeds groter om te starten. We konden eigenlijk niet wachten.

Binnen enkele weken werden alle in gang gezette procedures ‘on hold’ gezet en werd het wachten op de te nemen maatregelen die het RIVM voor de sportclubs in petto had. 

Er zou dit jaar geen competitie zijn zoals in andere jaren. De waarheid kwam hard aan. Er kwam een slot op veel activiteiten waaronder het golfen. De voorbereidingen konden van tafel. 

Peilingen binnen de leden van het Zaans Golfnetwerk leerden ons dat wij toch iets moesten ondernemen. Met de stichting, club en horeca hebben we enkele data vastgelegd om in beperkte vorm toch nog een paar leuke bedrijfsgolf evenementen te organiseren. En zo ‘mochten’ we drie ontmoetingen onder stringente voorwaarden inlassen.

De eerste in juli was helaas een teleurstelling, want op die dag regende het pijpenstelen en dus afzeggingen. Het werd gecanceld. Jammer maar begrijpelijk.

De volgende ontmoeting was gepland op 20 augustus. Dit werd ook het moment van overdracht van de van de handicart overkapping, die mede door een grote inbreng van de leden van het Zaans Golfnetwerk tot stand was gekomen. Met ondersteuning van aannemer Van Der Gragt hebben vele vrijwilligers gebouwd aan een onderkomen waar vele partijen voordeel aan beleven.

Voorafgegaan door een rondje golf over 9 holes met 28 deelnemers die elkaar sportief bevochten onder een strakblauwe hemel en hoge temperaturen, werd de overkapping aan de rechtmatige eigenaar, Stichting Beheer Golfterrein Wijde Wormer, in de naam van voorzitter Jacob van Braam, overgedragen.

Voorzien van een glaasje bubbels, aangeboden door onze ‘vaste’ wijnhandelaar Vinura House Of Wines, en mooie woorden werd een toast uitgebracht en zo is een mooi project afgerond.

Er werd natuurlijk ook nog gegolfd. Op hole 10 t/m 18 starten alle flights om 17.00 uur en kon er naar hartenlust worden gespeeld om de prijzen. Rond 19.00 uur kon de schade worden opgenomen op het gezellige terras dat voor deze gelegenheid voldoende ruimte bood aan de 28 spelers. 

Zoals een goede organisatie betaamt werden de cijfers door de kritische ogen van de wedstrijdleider bekeken. Na deze controle was het tijd om over te gaan tot de prijsuitreiking. Voor deze dag waren er drie prijzen ter beschikking voor de winnaar (1), de neary (2) en de closest to the line (3).

De prachtige prijzen van Vinura House Of Wines waren uitgestald en konden door de prijswinnaars zelf worden opgehaald. Het handenschudden en overhandigen mocht niet maar deze ingrediënten stonden een waardige afsluiting van de dag niet in de weg.

Enkele spelers hadden het mooie aantal van 17 stablefordpunten op de scorelijst staan en kwamen daardoor in aanmerking voor de 1e prijs. Echter zij moesten allen de eer laten aan Daniel Bjork van Bjork IT. Handicap 4.3 was de scherprechter. De neary op hole 17 werd een prooi van Martin Ras van MR Services. De closest tot the line op hole 15 werd door de man in vorm Daniel Bjork in de wacht gesleept.

Na alle plichtplegingen werd het tijd voor de horeca om haar kunsten op tafel te tonen. Een vooraf gekozen menu tussen vlees en vis werd aan de juiste bestellers uitgeserveerd en zo kon er op het terras naar hartenlust worden gefilosofeerd waar het met je spel mis ging waardoor je niet in de prijzen viel. Dat het gezellig was behoeft geen betoog aangezien alle deelnemers ook gebruik maakten van het moment om de horeca te beoordelen. 

Ik wil nog wel een lans breken voor allen die hebben meegewerkt om de realisatie van de handicart overkapping mogelijk te maken. Sponsors, Stichting Beheer, Zaanse Golfclub, greenkeepers, handicart commissie, bouwteam en de vele vrijwilligers die hand- en spandiensten hebben verleend om alle zaken af te ronden om zodoende van 20 augustus 2020 een prachtige dag te maken. Zij allen worden bedankt voor hun getoonde inzet en enthousiasme.

Met vriendelijke en sportieve groet, namens team Zaans Golfnetwerk
Theo Willems, voorzitter


Deel dit artikel op social media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
webdesign en wordpress development

Waar bent u naar op zoek?


GolfPros-MarkMetgod

Mark Metgod (Head Pro)

Sinds 1990 heb ik als A-professional gewerkt op diverse banen, waaronder de Kennemer Golf & Country en Sluispolder. Daarnaast ben ik de afgelopen 13 jaar werkzaam als docent opleiding golfprofessionals. Waarvan de laatste 4 jaar ook als studiecoach.
Mijn werkwijze is flexibel maar doelbewust met op maat gesneden lesprogramma’s. Dankzij mijn inventiviteit en positieve instelling weet ik mensen te motiveren en enthousiasmeren.
 
Ik ben telefonisch bereikbaar op 06 54 94 44 39
GolfPros-GabyVanDenBold

Gaby van den Bold

Ik golf al vanaf zijn veertiende. Als golfleraar versta ik mijn vak: Toegewijd, professioneel met een persoonlijke benadering. “Old skool” misschien.
Na 15 jaar ervaring op golfbaan Zeewolde, 10 jaar bij Spaarnwoude en nu bij de Zaanse, stoel ik op 30 jaar ervaring.
Ik beschik over een engelengeduld en geef ieder een heldere uitleg. Ik krijg iedereen aan het golfen!
 
Ik ben telefonisch bereikbaar op 06 50 27 77 65

Geef eens een rondje weg...

met de cadeaucheque van de Zaanse!

Bestellen kan hier

Niet gevonden waar je naar zocht?