Bedrijfsgolf in coronatijd

Tijdens de voorbereiding van het seizoen 2020 rezen in januari 2020 enkele vragen over de samenstelling van het programma bedrijfsgolf. In overleg werden enkele scenario’s besproken en werd het enthousiasme steeds groter om te starten. We konden eigenlijk niet wachten.

Binnen enkele weken werden alle in gang gezette procedures ‘on hold’ gezet en werd het wachten op de te nemen maatregelen die het RIVM voor de sportclubs in petto had.

Er zou dit jaar geen competitie zijn zoals in andere jaren. De waarheid kwam hard aan. Er kwam een slot op veel activiteiten waaronder het golfen. De voorbereidingen konden van tafel.

Peilingen binnen de leden van het Zaans Golfnetwerk leerden ons dat wij toch iets moesten ondernemen. Met de stichting, club en horeca hebben we enkele data vastgelegd om in beperkte vorm toch nog een paar leuke bedrijfsgolf evenementen te organiseren. En zo ‘mochten’ we drie ontmoetingen onder stringente voorwaarden inlassen.

De eerste in juli was helaas een teleurstelling, want op die dag regende het pijpenstelen en dus afzeggingen. Het werd gecanceld. Jammer maar begrijpelijk.

De volgende ontmoeting was gepland op 20 augustus. Dit werd ook het moment van overdracht van de van de handicart overkapping, die mede door een grote inbreng van de leden van het Zaans Golfnetwerk tot stand was gekomen. Met ondersteuning van aannemer Van Der Gragt hebben vele vrijwilligers gebouwd aan een onderkomen waar vele partijen voordeel aan beleven.

Voorafgegaan door een rondje golf over 9 holes met 28 deelnemers die elkaar sportief bevochten onder een strakblauwe hemel en hoge temperaturen, werd de overkapping aan de rechtmatige eigenaar, Stichting Beheer Golfterrein Wijde Wormer, in de naam van voorzitter Jacob van Braam, overgedragen.

Voorzien van een glaasje bubbels, aangeboden door onze ‘vaste’ wijnhandelaar Vinura House Of Wines, en mooie woorden werd een toast uitgebracht en zo is een mooi project afgerond.

Er werd natuurlijk ook nog gegolfd. Op hole 10 t/m 18 starten alle flights om 17.00 uur en kon er naar hartenlust worden gespeeld om de prijzen. Rond 19.00 uur kon de schade worden opgenomen op het gezellige terras dat voor deze gelegenheid voldoende ruimte bood aan de 28 spelers.

Zoals een goede organisatie betaamt werden de cijfers door de kritische ogen van de wedstrijdleider bekeken. Na deze controle was het tijd om over te gaan tot de prijsuitreiking. Voor deze dag waren er drie prijzen ter beschikking voor de winnaar (1), de neary (2) en de closest to the line (3).

De prachtige prijzen van Vinura House Of Wines waren uitgestald en konden door de prijswinnaars zelf worden opgehaald. Het handenschudden en overhandigen mocht niet maar deze ingrediënten stonden een waardige afsluiting van de dag niet in de weg.

Enkele spelers hadden het mooie aantal van 17 stablefordpunten op de scorelijst staan en kwamen daardoor in aanmerking voor de 1e prijs. Echter zij moesten allen de eer laten aan Daniel Bjork van Bjork IT. Handicap 4.3 was de scherprechter. De neary op hole 17 werd een prooi van Martin Ras van MR Services. De closest tot the line op hole 15 werd door de man in vorm Daniel Bjork in de wacht gesleept.

Na alle plichtplegingen werd het tijd voor de horeca om haar kunsten op tafel te tonen. Een vooraf gekozen menu tussen vlees en vis werd aan de juiste bestellers uitgeserveerd en zo kon er op het terras naar hartenlust worden gefilosofeerd waar het met je spel mis ging waardoor je niet in de prijzen viel. Dat het gezellig was behoeft geen betoog aangezien alle deelnemers ook gebruik maakten van het moment om de horeca te beoordelen.

Ik wil nog wel een lans breken voor allen die hebben meegewerkt om de realisatie van de handicart overkapping mogelijk te maken. Sponsors, Stichting Beheer, Zaanse Golfclub, greenkeepers, handicart commissie, bouwteam en de vele vrijwilligers die hand- en spandiensten hebben verleend om alle zaken af te ronden om zodoende van 20 augustus 2020 een prachtige dag te maken. Zij allen worden bedankt voor hun getoonde inzet en enthousiasme.

Met vriendelijke en sportieve groet, namens team Zaans Golfnetwerk
Theo Willems, voorzitter