De NGF-competitie is los!

Eindelijk, na twee lange jaren geduldig wachten was het zover. De NGF-competitie ging weer van start. Met veel deelnemers, veel zin en veel holes. Maar op deze eerste dag was er ook heel wat kou, zon, regen en zelfs hagel. In totaal trapten 60 deelnemers af op zondag 3 april. Met of zonder paraplu.

Ons team dames 1 stond onder leiding van Nies Lakeman. Dertig druiste deernes gingen de strijd aan, tegenspelers waren van de Waterlandse 1, Amsterdam Old Course 1, De Heemskerkse 2 en de Westfriese 1. Onze heren 4, waar Bas de Boer de captain is, namen het op tegen Goyer 4, GVN 4 (Golfvereniging Nederland), Westfriese 3 en De Noordhollandse 1.

Iedereen werd ‘s ochtends ontvangen met koffie en een gevulde koek. Om 10.30 uur vertrokken de eerste dames vanaf hole 10 en de heren vanaf hole 1 voor de eerste negen uitdagingen. Waarna een fijn lunchbuffet klaarstond.

Toen de single wedstrijd over 18 holes. Om een uur of vijf kwamen de eerste spelers binnen. Ondanks het barre weer was er een en al vrolijkheid. Lester met zijn bedieningscrew en Boris met zijn kookbrigade verhoogde de stemming met een heerlijke borrelplank en (na fris douchen en verkleden) rond half acht een dito diner. Het was genieten van de boterzachte bavette (rundvlees), prachtig gegaarde roodbaarsfilet en een vegetarische spaghettischotel. Uiteraard werd er een wijntje bij geschonken.

Kortom het was een topdag. Veel dank aan de mensen die dit alles mogelijk hebben gemaakt. Waaronder Rob Broekema voor zijn algemene leiding namens Ironwoods.