Tel: +31 (0) 299 438 199

Voortaan drie man sterk

Sinds kort zijn ze met z’n drieën. Jack de Goede, Lars Koene en Sjors Duijn houden als greenkeepers de baan mooi. Met een prachtig resultaat. Jack en Lars doen dit werk al 13 jaar. Sjors is er net bijgekomen, hij werkte hier eerder en is blij terug te zijn. “Ik heb een tijdje in de horeca gewerkt maar het begon weer te kriebelen. Ik ben liever hier op de Zaanse.”

Op de foto van links naar rechts Jack, Lars en Sjors.

De nieuwe eigenaar wil er weer een prachtige club van maken met holes om u tegen te zeggen. Het moet de mooiste van de regio worden. “We worden blij van die nieuwe energie” zegt Jack.

Maar dat geeft natuurlijk heel wat werk. Dus werd het budget verhoogd. Nieuw materiaal, nieuwe apparatuur als dat nodig is, plus nu een fijne collega erbij. Het groenmanagement doet de ervaren extern adviseur Sander Hoogland. De drie worden bovendien vaak bijgestaan door een legertje vrijwilligers. Alle handjes zijn welkom.

De mannen genieten ervan. Ze beginnen elke ochtend om zes uur in de vroegte. “Altijd lekker buiten en je hebt eer van je werk. Want ziet het onder je handen opknappen. En daar zijn we best trots op”, vindt Lars.

Wat doen de greenkeepers allemaal?
Er is hier bij elkaar 55 hectare terrein. Ze hebben het er maar druk mee. Speciale aandacht is er voor de greens, de fairways en de tee’s. Het gras verzorgen, gras maaien, rollen, egaal maken, beluchten, gaten herstellen, zand aanvullen in de bunkers, wanden afsteken, onkruid weghalen, sloten schouwklaar maken, planten en bomen verzorgen, takken verwijderen, loshangende delen afzagen, draineren, snoeien, machineonderhoud, hekwerk bijhouden, afzettingen veilig houden, noem maar op, er is altijd wat te doen. En dan hebben ze nog wat speciale projecten erbij zoals nieuw bunkerzand, verhogen van de paden, binnenkort gaan ze ook de bruggetjes aanpakken. “Er is altijd wat te doen”, weten de heren. “Er staan nog wel 180 klussen op de klussenlijst voor later!”

Samen met Guido van der Sluijs organiseert Jack in de zomer op de laatste vrijdagmiddag van de maand de Pro Captainwedstrijden. Een gezellige 9-holes Texas scramble-spel voor iedereen met een handicap tussen de 0 en 70. “De Zaanse is echt mijn club. Ik loop hier al vanaf 1991 rond.” Lang heeft hij samengewerkt met Rob Wilderom. “Een fantastische kerel die twee jaar terug veel te jong is overleden.”


Jack de Goede in zijn jonge jaren aan het werk op de Zaanse

Deel dit artikel op social media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
webdesign en wordpress development

Waar bent u naar op zoek?


GolfPros-MarkMetgod

Mark Metgod (Head Pro)

Sinds 1990 heb ik als A-professional gewerkt op diverse banen, waaronder de Kennemer Golf & Country en Sluispolder. Daarnaast ben ik de afgelopen 13 jaar werkzaam als docent opleiding golfprofessionals. Waarvan de laatste 4 jaar ook als studiecoach.
Mijn werkwijze is flexibel maar doelbewust met op maat gesneden lesprogramma’s. Dankzij mijn inventiviteit en positieve instelling weet ik mensen te motiveren en enthousiasmeren.
 
Ik ben telefonisch bereikbaar op 06 54 94 44 39
GolfPros-GabyVanDenBold

Gaby van den Bold

Ik golf al vanaf zijn veertiende. Als golfleraar versta ik mijn vak: Toegewijd, professioneel met een persoonlijke benadering. “Old skool” misschien.
Na 15 jaar ervaring op golfbaan Zeewolde, 10 jaar bij Spaarnwoude en nu bij de Zaanse, stoel ik op 30 jaar ervaring.
Ik beschik over een engelengeduld en geef ieder een heldere uitleg. Ik krijg iedereen aan het golfen!
 
Ik ben telefonisch bereikbaar op 06 50 27 77 65

Geef eens een rondje weg...

met de cadeaucheque van de Zaanse!

Bestellen kan hier

Niet gevonden waar je naar zocht?