Golfen voor Het Buitenhuis

Op zaterdag 18 juni 15.00-20.00 uur organiseert Rotary De Zaan-Zaandijk op onze baan een golftoernooi om geld op te halen voor Het Buitenhuis in Wijdewormer. Dit is een respijthuis voor mantelzorgers, op de Noorderweg 104. De vrijwilligers van deze Rotary-afdeling financieren met de opbrengst van de dag nieuw tuinmeubilair voor deze instelling.

En jij kunt meedoen en dit mooie goede doel vooruithelpen! Wil je dat? Fijn! Heel wat leden en niet-leden hebben zich al aangemeld. Inschrijven doe je met een mailtje aan GolfToernooiHetBuitenhuis@gmail.com.

Geef wel even aan dat je lid bent. Want leden betalen 99 euro per persoon. Voor dat geld krijg je een goed gevoel, een gezellige barbecue en de consumpties erbij. Voor niet-leden is het 125 euro inclusief greenfee.

We spelen 9 holes Texas scramble. Het wordt prachtig weer en reuze gezellig. Voor niet-golfers (zonder gvb) die erbij willen zijn, geven onze pro’s Mark en Gaby een vrolijke golfclinic.

Het Buitenhuis is dé plek waar mantelzorgers, af en toe, met een goed gevoel, de zorg voor hun familielid uit handen kunnen geven. Zo kunnen de zorgers even op adem komen. De medewerkers geven professionele zorg op maat in een warme, gastvrije en landelijke omgeving met vakantiegevoel.

Heerlijk voor de gasten én voor de mantelzorgers. De zorg van thuis wordt hier voortgezet, 24 uur per dag, zeven dagen per week. De zorghosts nemen de mantelzorg even helemaal over. Dat zijn zorgprofessionals van De Zorgcirkel en speciaal opgeleide vrijwilligers.

Ontstaan uit een samenwerking van zorgorganisatie De Zorgcirkel, gemeenten Beemster, Landsmeer, Edam/Volendam, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad, het regionaal netwerk voor dementie Zaanstreek-Waterland en sociaal ondernemer Marjoleine van den Broek.

Zij publiceren achteraf een helder financiële verantwoording. Er blijft geen cent aan de strijkstok hangen, iedereen werkt onbetaald mee. Uit de inkomsten worden alleen de directe onkosten van de dag betaald. De Zaanse stelt haar faciliteiten tegen een sterk gereduceerd tarief beschikbaar.

Rotary De Zaan-Zaandijk is een vrijwilligersorganisatie voor maatschappelijke doelen. Voorzitter is Margreet Dekker. Dit golfevenement wordt geïnitieerd door Rob Broekema, Bart Homburg en Jeroen Zijlstra, drie van de eigenaren van De Zaanse. Zie ook Rotary.nl/dezaanzaandijk.

Zij is onderdeel van Rotary Nederland die circa 500 regionale afdelingen telt. Met in totaal ruim 15.500 leden die zich inspannen met hun initiatieven, tijd en netwerk om mensen te verenigen en duurzame verandering te creëren, in de buurt en in de wereld. Zie ook Rotary.nl.