Jeffrey Willems wint Green Jacket

Hij mag een jaar lang het Zaans-groene colbertje dragen. Het prachtige kledingstuk zit de nieuwe kampioen een beetje krap om de schouderpartij. Maar blij en trots dat hij is! Jeffrey Willems wint met zijn team de Texas Scramble-wedstrijd.

Vrijdagmiddag 4 november 14.00 uur. Een sterk deelnemersveld. Alle holes vol, sommige dubbel, zo’n 80 golfers maken zich op om de prestatie van hun leven neer te zetten. In elke flight een vergelijkbare mix van lage en hoge hcp’ers. De omstandigheden uitstekend. De urenlange regenbuien zijn plotseling voorbij, precies vijf minuten voor de all-tee-start breekt de zon door. Dat kan geen toeval zijn.

Twee uur later trekt de beste het groene jasje aan en houdt het beste team de bokaal omhoog. Enthousiast bewierookt door zo’n 100 joelende feestgangers. Want feestelijk en gezellig was het, deze eerste editie van de Zaanse Green Jacket.

In hun praatje vertellen Rob Broekema en Ron Hartog hoe deze nieuwe jaarlijkse wedstrijd voortkomt uit een onderlinge traditie van een groep Zaanse vrienden. Die er natuurlijk ook weer bij zijn. Veel (ex-)voetballers, volleyballers, tennissers en hockeyers. Nu aangevuld met veel ZGC’ers.

De uitslag:

1e plaats met 24 punten