Kletsnatte kampioenschap foursome strokeplay

Afgelopen zondag speelden 42 deelnemers het jaarlijkse foursome strokeplaykampioenschap. Het was een zware dag. Niet alleen vanwege het parcours van wel 36 holes, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Toch vooral vanwege de weersomstandigheden.

Die waren namelijk bar en boos. De regen hield niet op. Van het startschot tot de finish kwam het met bakken uit de hemel. De mannen en vrouwen op de baan hadden het zwaar te verduren. Aan het eind van de dag waren ze allemaal bekaf. Hadden geen energie meer om water uit de golftas, -kleren en -schoenen te wringen.

Tussendoor kregen de verzopen katten een heerlijke lunch aangeboden in het clubhuis (voor maar 12,50!) Dat gaf de golfer weer moed. En hop, daar gingen ze weer voor de tweede ronde. En het waaide er toen ook nog eens bij. Lia Huiskes zag haar paraplu op hole 7 wegvliegen. En pardoes op z’n kop in het slootje terechtkomen. Op hole 8 kon ze hem met wat sportieve hulp eruit vissen.

Het kampioenschap werd gewonnen door Michael Rouet en Marco Struijlaart, twee kersverse leden die zijn overgekomen van Burggolf in Purmerend. Zij golfden vrolijk naar 174 totaalpunten. Hierbij een actiefoto van dit topteam. Op de tweede plek druppelden Sebas Hospes en Lesley Koppenol binnen met maar 175 punten. Het derde team dat aanmeerde was de combi Jeroen Post en Linda de Haan met 178 puntjes op de teller.

Tenslotte hulde voor Scott Ronnenbergh en Rob van Lieshout die allebei drie birdies sloegen.