Tel: +31 (0) 299 438 199

Ron en Heleen zijn de Matchplaykampioenen

Dit weekend werd het Matchplay-toernooi gehouden op de Zaanse. Het werden twee spannende dagen. Na talloze zweetdruppeltjes lieten Heleen Kleuver en Ron Meijer zich uiteindelijk welverdiend kronen tot de grote winnaars. Het bestuur onder aanvoering van René Klinkenberg reikte op anderhalve meter de prijzen en de felicitaties uit.

De duels gingen gelukkig wel door, ondanks het zo veel besproken virus. Tja. Corona heeft dit hele jaar immers veel wedstrijden verstoord. Zo ook onze clubkampioenschappen. Vanwege de uitzonderlijke situatie was het dit jaar niet de WeCo (wedstrijdcommissie) maar het bestuur zelf dat de Matchplay-strijd en (vorig weekend) de Strokeplay-krachtmeting organiseerde. Het bestuur nam dit initiatief om te zorgen dat de afsluitende wedstrijden ook dit jaar toch gespeeld konden worden. Zij het met minder deelnemers, bij de dames slechts vier en bij de heren stopte de teller bij zestien spelers.

De damesduels

Zaterdag speelde Mirjam Willems tegen Jacqueline de Wal. Jacqueline trok deze partij naar zich toe waar Mirjam met hand, tand en club probeerde haar tegenstander het golfleven zo moeilijk mogelijk te maken. De andere wedstrijd tussen Heleen Kleuver en Annette Stadt werd een prooi voor Heleen. Op zondag beten Annette en Mirjam het spits af, de eerste kwam als winnaar het clubhuis in. In de andere partij waren Jacqueline en Heleen zeer aan elkaar gewaagd. De apotheose volgde op hole 18. Om de partij te winnen moest Jacqueline ‘alleen maar even’ de put te maken. Maar helaas. Er ontstond een all square. Terug naar hole 1, als zijnde de 19e, daar besloot Jacqueline haar tweede shot in het water te mikken. Jacqueline werd zo uiteindelijk 2e, Heleen won de felbegeerde titel.

De mannenmatches

De zaterdag begon met acht partijen, in de middag waren er vier over. Waarvan er wel drie pas op hole 19 werden beslist. Uiteindelijk waren Bas de Boer, Ron Meijer, Theo Willems en Arthur Spiegelaar de gelukkigen die op zondag opnieuw het strijdtoneel mochten betreden. Ze waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. De finale tussen Ron en Bas werd gekenmerkt door zenuwen op de eerste vier holes. Ron rekende zich rijk op hole 1 omdat Bas zijn afslag in het water sloeg maar moest deze hole uiteindelijk toch aan Bas laten. Op hole 5 en later weer op hole 11 was de stand weer in evenwicht. Ron sloeg toe op hole 14, 15, 16 en ook op 17. Hij kon op de boerenkar plaats nemen en zich laten kronen tot winnaar. Bas werd keurig 2e, heel verdiend.

Er werd nog lang over nagepraat. Onder een stralende zon. Laten we uitzien naar een volwaardig kampioenschap in 2021. Met heel veel enthousiaste deelnemers en opnieuw een mooie sportieve strijd.

Deel dit artikel op social media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
webdesign en wordpress development

Waar bent u naar op zoek?


GolfPros-MarkMetgod

Mark Metgod (Head Pro)

Sinds 1990 heb ik als A-professional gewerkt op diverse banen, waaronder de Kennemer Golf & Country en Sluispolder. Daarnaast ben ik de afgelopen 13 jaar werkzaam als docent opleiding golfprofessionals. Waarvan de laatste 4 jaar ook als studiecoach.
Mijn werkwijze is flexibel maar doelbewust met op maat gesneden lesprogramma’s. Dankzij mijn inventiviteit en positieve instelling weet ik mensen te motiveren en enthousiasmeren.
 
Ik ben telefonisch bereikbaar op 06 54 94 44 39
GolfPros-GabyVanDenBold

Gaby van den Bold

Ik golf al vanaf zijn veertiende. Als golfleraar versta ik mijn vak: Toegewijd, professioneel met een persoonlijke benadering. “Old skool” misschien.
Na 15 jaar ervaring op golfbaan Zeewolde, 10 jaar bij Spaarnwoude en nu bij de Zaanse, stoel ik op 30 jaar ervaring.
Ik beschik over een engelengeduld en geef ieder een heldere uitleg. Ik krijg iedereen aan het golfen!
 
Ik ben telefonisch bereikbaar op 06 50 27 77 65

Geef eens een rondje weg...

met de cadeaucheque van de Zaanse!

Bestellen kan hier

Niet gevonden waar je naar zocht?