Ron en Heleen zijn de Matchplaykampioenen

Dit weekend werd het Matchplay-toernooi gehouden op de Zaanse. Het werden twee spannende dagen. Na talloze zweetdruppeltjes lieten Heleen Kleuver en Ron Meijer zich uiteindelijk welverdiend kronen tot de grote winnaars. Het bestuur onder aanvoering van René Klinkenberg reikte op anderhalve meter de prijzen en de felicitaties uit.

De duels gingen gelukkig wel door, ondanks het zo veel besproken virus. Tja. Corona heeft dit hele jaar immers veel wedstrijden verstoord. Zo ook onze clubkampioenschappen. Vanwege de uitzonderlijke situatie was het dit jaar niet de WeCo (wedstrijdcommissie) maar het bestuur zelf dat de Matchplay-strijd en (vorig weekend) de Strokeplay-krachtmeting organiseerde. Het bestuur nam dit initiatief om te zorgen dat de afsluitende wedstrijden ook dit jaar toch gespeeld konden worden. Zij het met minder deelnemers, bij de dames slechts vier en bij de heren stopte de teller bij zestien spelers.

De damesduels

Zaterdag speelde Mirjam Willems tegen Jacqueline de Wal. Jacqueline trok deze partij naar zich toe waar Mirjam met hand, tand en club probeerde haar tegenstander het golfleven zo moeilijk mogelijk te maken. De andere wedstrijd tussen Heleen Kleuver en Annette Stadt werd een prooi voor Heleen. Op zondag beten Annette en Mirjam het spits af, de eerste kwam als winnaar het clubhuis in. In de andere partij waren Jacqueline en Heleen zeer aan elkaar gewaagd. De apotheose volgde op hole 18. Om de partij te winnen moest Jacqueline ‘alleen maar even’ de put te maken. Maar helaas. Er ontstond een all square. Terug naar hole 1, als zijnde de 19e, daar besloot Jacqueline haar tweede shot in het water te mikken. Jacqueline werd zo uiteindelijk 2e, Heleen won de felbegeerde titel.

De mannenmatches

De zaterdag begon met acht partijen, in de middag waren er vier over. Waarvan er wel drie pas op hole 19 werden beslist. Uiteindelijk waren Bas de Boer, Ron Meijer, Theo Willems en Arthur Spiegelaar de gelukkigen die op zondag opnieuw het strijdtoneel mochten betreden. Ze waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. De finale tussen Ron en Bas werd gekenmerkt door zenuwen op de eerste vier holes. Ron rekende zich rijk op hole 1 omdat Bas zijn afslag in het water sloeg maar moest deze hole uiteindelijk toch aan Bas laten. Op hole 5 en later weer op hole 11 was de stand weer in evenwicht. Ron sloeg toe op hole 14, 15, 16 en ook op 17. Hij kon op de boerenkar plaats nemen en zich laten kronen tot winnaar. Bas werd keurig 2e, heel verdiend.

Er werd nog lang over nagepraat. Onder een stralende zon. Laten we uitzien naar een volwaardig kampioenschap in 2021. Met heel veel enthousiaste deelnemers en opnieuw een mooie sportieve strijd.