Warme wedstrijd met coole kogels

Op een van de warmste dagen van dit jaar hielden Hélène Wiesenhaan en Annette de Jong maandag een fanatieke matchplaywedstrijd op De Zaanse. Het was niet zomaar een potje, het was een echte NVGJ -battle, waar de vonken van afspatten. Annette vertegenwoordigde De Zaanse én onze redactie met verve. Niets was haar te gek. Ze pakte onderweg elke kans om haar greep op de strijd te vergroten.

Zo ging ze halverwege onder een verfrissende grassproeier staan. Dat gaf haar een energieboost en ze stond meteen weer haar vrouwtje. Toch moest onze vedette op de 16e hole haar hoofd buigen voor de coole kogels van Hélène. De Haarlemse heldin was toen niet meer in te halen met 4 up en nog twee holes te gaan. Ze bleek flinke afstanden te poeieren. En loepzuiver. Zo wist ze op hole 10 bijna in één keer de green te halen (ongeveer 250 meter), echt !!!

De dames hebben elkaar wat beter leren kennen en beleefden een gezellige ontspannen ochtend samen. Ze werden beste maatjes. De baan ligt er trouwens prachtig bij, zagen zij beiden. Met alles volop in bloei leveren de greenkeepers puik werk. Hélène, die meestal op Spaarnwoude speelt, was onder de indruk.

Na afloop bood het terras en de tap heerlijke verkoeling. De nieuwe vriendinnen klonken op de fijne holes en gaan elkaar zeker op één van de volgende wedstijden van de NVGJ opnieuw ontmoeten. De regels schrijven voor dat de verliezer een stukje schrijft, dus hierbij!