Wedstrijdverslagen & Standen

“Wat een *%#&*-weer!”

Donderdag 19 augustus 2021

Een natte editie voor het Zaans Golfnetwerk. Vanaf de start tot het einde regende het afwisselend hard, matig, miezer en toen weer hard. Toch spatten de vonken en het plezier ervan af. De deelnemers streden vanouds fanatiek om elke hole.

Deze keer werd de lus van hole 10 t/m 18 gespeeld. Ondanks de weersomstandigheden werden er prachtige scores, pars, birdies, nearys en longest drives gemaakt. We zagen veel blije gezichten.

Het was een bont gezelschap van 38 Zaanse ondernemers bij elkaar, van advocaat tot elektricien, van vinoloog tot uitvaartbegeleider, van makelaar tot aannemer. Ze wisten elkaar tijdens en na het spel goed te vinden. Er werden nieuwe contacten gemaakt en oude relaties verstevigd. Genetwerkt.

Het was gezellig. En ze waren daarbij nogal luidruchtig. Organisator Theo Willems moest flink zijn best doen om boven de vrolijke stemming uit te komen om de winnaars en sponsoren in het zonnetje te zetten.

Dat was dan weer mede te danken aan het fijne horecateam onder leiding van Bente. De deelnemers werden veelvuldig voorzien van versnaperingen. Al tijdens de wedstrijd kregen zij drankjes en hapjes geserveerd uit een horeca-handicart. En na de inspanningen werden zij in het clubhuis verwelkomd met een smakelijk diner.

Youri Metzger veroverde met 21 stablefordpunten de hoofdprijs. Wel een close call, want de nummers twee en drie volgden met 20 puntjes, respectievelijk Willem Veldhoven en Jacob van Braam (hogere handicap). De prijs van de longest drive ging naar Jeffrey Willems. Gerben Floris ging met de nearyprijs naar huis.

BouwCenter Floris uit Wormerveer sponsorde deze keer de prijzen voor de eerste, tweede en derde plaats. Banketbakkerij de Wijn uit Koog aan de Zaan had smakelijke prijzen voor de longest drive en neary meegebracht. De baancatering werd wederom verzorgd door de horeca van de Zaanse.

De volgende ontmoeting is op donderdag 16 september a.s. Elk lid ontvangt binnenkort een uitnodiging in de mailbox.

Een geslaagde dag

Donderdag 22 juli 2021

De wedstrijd van de bedrijvencompetitie werd gespeeld onder een stralende zon. Er waren wel 32 enthousiaste spelers. Bijna allemaal in vrolijk gekleurde polo en korte broek, het leek wel of een vakantiereisje op het programma stond. Maar al snel bleek dat men niet was gekomen om op zonnebedjes te liggen.

Om half 5 klonk het startschot. Met een alltee start werd er naar hartenlust gegolft. Opmerkelijke samenstellingen gingen met elkaar de baan in. Zodat er veel mogelijkheid om te netwerken was. In acht flights streden de deelnemers om de dagprijzen, deze keer ter beschikking gesteld door Ironwood, de eigenaar van deze golfclub. (Waarvoor onze oprechte dank!)

Het was een geslaagde dag. Ondersteund door de ondergaande zon kwam iedereen voldaan naar het terras om haar/zijn scores te laten zien aan de organisatie. In euforische stemming werden de punten geteld waarbij er enkele uitzonderingen de boventoon voerde.

In afwachting van de presentatie van de kok werden de geneugten des levens onder genot van verhalen en drankjes doorgenomen. Rond 19.30 uur was het dan zover, de scores werden bekendgemaakt en was er een mooi podium.

Hoewel het plezier voorop stond, waren er ook golfers die fanatiek voor de prijzen speelden. Zo konden we de 3e prijs uitreiken aan Robert Engels van CROP accountants met 20 punten. De 2e prijs was voor Sander Ris, gast van Thijssen Makelaardij met 21 punten. En de 1e prijs was voor Jeffrey Willems van Willems Schoonmaakdiensten met 22 punten. Hulde!

Na de plichtplegingen was er een smakelijke Indische rijsttafel. Bereid door de koks van ons restaurant De Zaanse. Afgaande op de vrolijke gelaatsuitdrukkingen kunnen we concluderen dat iedereen op deze mooie dag had genoten. Het was weer een mooie editie van het Zaans Golfnetwerk. Veel dank aan alle spelers en betrokkenen. Graag tot de volgende keer op 19 augustus.

Zaans Golf Netwerk weer de wei in

Donderdag 27 mei 2021

Na anderhalf jaar was het weer zover. De eerste wedstrijd van het Zaans Golf Netwerk. Wel 48 deelnemers hadden de golfclubs uit het vet gehaald. Allemaal als dartelende koeien zo blij dat ze weer naar buiten konden.

Met een all-tee-start over negen holes was het meteen knap vol op de golfbaan. De vrolijke strijd begon om 16.30 uur. Toch draaide deze middag vooral om de vreugde van het spel en elkaar weer ontmoeten. En plezier was er volop, het was enorm gezellig. De spelers die na afloop de fantastische prijzen van sponsor VINURA HOUSE OF WINES in ontvangst mochten nemen, gingen tevreden en trots naar huis.

Voor de nieuwe eigenaren van de golfclub was dit een mooi moment om haar plannen te presenteren aan de Zaanse ondernemers. Die toonden zich blij verrast. Zij waardeerden de ontvangst, de introductie van Ironwoods en de hapjes. Ook veel dank aan Niels met zijn horecateam.

Deze eerste ontmoeting is geslaagd. Misschien een beetje kort vanwege de nog geldende beperkende regel dat om 20.00 uur alles moest zijn afgerond, de korte tijd drukte de sfeer gelukkig niet. De volgende ontmoeting op 22 juli zal hopelijk weer in oude glorie plaatsvinden, langer duren en afgesloten worden met een etentje. We zien ernaar uit!