Golfschool

Onze golfschool

De golfschool is er voor jou, om je skills te verbeteren. Of het nou voor een keertje is of een serie lessen. Het kan individueel en in groepsverband. Ook zijn er gratis inlooplessen.

We hebben drie ervaren pro’s. Mark Metgod is de meest ervaren man, onze headpro met PGA-A-certificatie. Lyon Koridon en Amber van der Ark zijn onze pro’s met PGA-C-certificatie.

Hoe werkt het?

In een les analyseert de pro je slagen, chips en putts. En gaat met je aan de slag om je op een hoger niveau te krijgen. Stimuleert je bovendien om door te zetten en helpt je door een moeilijke fase (want daar heeft iedereen wel eens last van).

Ben je nieuw hier, dan maken Mark, Lyon en Amber je graag vertrouwd met hoe het allemaal gaat op de club. Hoe je met wedstrijden meedoet, hoe je een golfmaatje vindt en wie er in de welkomstcommissie zitten.

Ben je beginner, dan krijg je mooie aanwijzingen om zelf te oefenen. Op de driving range, op de putting area en op de par-3-baan. En in de grote baan. En ze vertellen je hoe je je voorbereidt op het theorie-examen en bij wie je dan moet zijn.

Inlooplessen, individuele lessen, groepslessen en tip-van-je-pro-video’s

Ze geven regelmatig (gratis) inloop-groepslessen aan de voordeelkaarthouders van De Zaanse. Heb je een klein, praktisch golfprobleem, dan mag je daar langskomen om het met de pro op te lossen. Lyon is er elke maandagavond, Mark om de drie weken op dinsdagavond, tussen 19.00 en 20.00 uur.

Is het probleem van grotere aard, dan kun je beter een aantal individuele of groepslessen boeken. Om gedurende een langere tijd aan ‘iets’ te werken. Of om meerdere vaardigheden of je golfspel in het algemeen te verbeteren. De pro’s hebben ook regelmatig clinics of speciale aanbiedingen.

Elke maand maken de pro’s een oefenvideo waar je zelf mee aan de slag kunt. In zes categorieën: afslaan, onderweg, chippen, uit de bunker, op de green, voor thuis. Er zijn er al heel wat. Op deze pagina Tip van je pro vind je ze allemaal. Bovenaan zie je de nieuwste.

Contact

– Mark: 06 5494 4439 of per mail mark: golf@markmetgod.nl lesagenda
– Lyon: 06 1447 9395 of per mail lyonkoridon2@gmail.com
– Amber: 06 8011 0653 of per mail golf4you@ziggo.nl

Wanneer zijn ze er?

Mark: dinsdagavond, vrijdag, zondag
Lyon: maandagavond, dinsdag, vrijdag, zaterdag, zondag
Amber: maandag, woensdag, donderdag

Taakverdeling

Mark richt zich op het begeleiden van de betere golfers en de meer technische aanwijzingen. Maar helpt als het zo uitkomt ook graag beginners en jongere spelers. Lyon en Amber houden zich vooral bezig met beginnende golfers, jeugd, senioren en clinics voor starters.

“Maar in de praktijk loopt dat een beetje in elkaar over.” Zeggen ze. Het zijn drie vrolijke pro’s die je heel wat kunnen leren. En tegelijk graag plezier maken en je laten genieten.

  JA, ik wil graag golfles. Willen jullie contact met mij opnemen?

  Ik heb een voorkeur voor: Voor leden ZGC
  mark

  Over Mark Metgod

  Mark Metgod is onze ervaren headpro. Hij raakt gegrepen door golf als hij 22 is. Na een paar jaar wordt hij in 1988 professional en in 1990 behaalt hij het PGA Holland A-diploma. Met zijn ruim 30 jaar leservaring op Spaarnwoude, Biltse Duinen, DNHGC Alkmaar en Kennemer Golf &CC, wil hij de schat aan kennis die hij heeft opgebouwd graag met jou delen. Zijn hcp staat op 2.0.

  Mark is 11 jaar bondscoach geweest van NGF-selecties Jong Oranje, B- en C-selectie en heeft daarna als Technisch Adviseur de selecties ondersteund. Als docent en studiecoach aan de PGA Holland opleiding voor Golfprofessionals (2002-2016) weet hij methodisch en didactisch het beste uit jouw spel te halen. Als speler heeft Mark tweemaal de Twente Cup gewonnen (’94-’96). Hij behoorde in die periode tot de beste tien professionals van Nederland. In 1994 mocht hij het Heineken Dutch Open spelen en in 2013 het Dutch Senior Open.

  “Ik maak een lesprogramma op maat. Ik gebruik dát wat nodig is om jou beter te laten spelen. Soms pakken we zelfs een Flightscope erbij, een radar-gestuurd apparaat dat precies meet hoe je swingt en slaat. En we maken plezier!”

  lyopn

  Over Lyon Koridon

  Deze ervaren golfer heeft een uitgebreide golfopleiding doorlopen en helpt je altijd verder. Welk niveau je ook hebt. Ook jou. Lyon is pro met PGA-C-certificaat. Zijn hcp is 3,5.

  “Ik ben met golfen opgegroeid. Mijn moeder golfde, ze was heel sportief, ze is zelfs vaak kampioen geworden op haar baan in Almere. Daardoor ben ik al vanaf jong meegegaan naar golfbanen.

  De meeste voldoening krijg ik nu, als ik een rondje loop, dat de bal daadwerkelijk gaat zoals ik het heb uitgedacht. Dat vind ik de kick van het golfen. Ik adviseer dan ook om de score los te laten en te genieten van de goede slagen die je maakt. Dat is positief. Dan loop je vanzelf goede rondjes. Ook vind ik het bijzonder dat je een sport hebt waar mensen met alle niveaus samen kunnen spelen en voor de prijzen strijden. Dat is uniek.”

  Lyon is een echte sportman. Hij is goed in elke sport. Zo tenniste, skiede en voetbalde (als keeper) hij op hoog niveau. In USA deed hij baseball, basketbal, American Football. Ook is hij professioneel duiker, als PADI Divemaster heeft hij een paar jaar op Aruba lesgegeven.

  amber

  Over Amber van der Ark

  Onze nieuwste pro is pas twintig lentes jong. Ze is een leuke toevoeging want als vrouw en met haar leeftijd maakt ze van nature sneller aansluiting met jongeren.

  Deze blom is al op haar vierde met golf begonnen. Haar vader speelde op de Europese Long Drive-tour. Ze ging altijd veel met hem mee naar het buitenland. Dus het golfen kreeg ze natuurlijk mee.

  Ze ambieert een grootse carrière in het wedstrijdcircuit. Haar focus is en blijft veel trainen om hoog op nationaal en internationaal niveau te golfen. Haar ambitie is de nationale kwalificaties te spelen, en vervolgens door te stromen naar internationale toernooien. Afgelopen winter heeft ze getraind in Spanje en Egypte. Haar hcp is 4,3.

  Inmiddels heeft Amber de tweejarige opleiding CIOS in Haarlem afgerond. In haar tweede jaar deed ze ook nog eens de PGA Holland-opleiding tot pro erbij.

  Scroll naar boven